Lauantain Helsingin Sanomissa (8.12.) oli puolen sivun kirjoitus chick litista, eli yllättävän pitkä artikkeli naisviihteestä. Tiina Länkisen jutun Suomalaisnaiset eivät kirjoita sinkkuelämästä voi lukea oheisesta linkistä.

Juttu oli minusta kiinnostava, siinähän kustantajat jopa kaipailivat naisviihdettä kustannettavaksi. Maailmalla suurta suosiota saanut chick lit on Suomessa esillä käännöksinä, kotimaisia tekijöitä ei juuri ole eikä puhdasverinen lajityyppinsä edustaja kuulemma ole suomalaisversiona uskottava.  Mukana on lista suomalaisesta chick litista ja sen pohjalta olisi voinut enemmänkin pohtia suomalaisen naisviihteen omia piirteitä. Onhan se oikeasti hienoa, että naisviihteellä on Suomessa oma tunnistettava tyylinsä.

Hesari pääsi yllättämään, naisviihdettä käsitelleelle artikkelille paljon tilaa ja kun vielä sunnuntain Hesarissa (9.12.) on Suvi Aholan puolensivun yhteisarvio Enni Mustosen Sidotuista ja Laila Hirvisaaren Grand Hotelista, niin voi olla tyytyväinen. Kirja-arvion tynkä löytyy täältä.

- Tuima


Lisäpäivitys: Myös Ylioppilaslehti pohtii naisten tyttökirjoja. En ole ihan tyytyväinen siihen, missä muodossa pohdiskeluni päätyivät lehteen, mutkia oli vähän oiottu, niin kuin tapoihin kai kuuluu. Mutta ihan kiinnostavaa, että asia nyt puhuttaa.

-Kirsti