995014.jpg


En olisi kiinnittänyt häneen mitään huomiota, ellei hän olisi seissyt niin lähellä. Hänen vartalonsa viileys yllätti minut, ihon kylmyys tunkeutui vaatteitteni läpi. Nostin katseeni sormuksista, joita olin pysähtynyt katsomaan tiskillä, ja katsoin häntä. Hänen kyynärpäänsä hipaisi käsivarttani, mutta muuten hän ei huomannut minua. Hänen huomionsa oli kiinnittynyt myyjään, joka esitteli tiskin toisella puolella kelloja.
Kellot, joita naismyyjä esitteli, olivat kalliita. Miehen sormet poimivat niitä yksitellen lähempää tarkastelua varten. Miehen hiukset olivat vaaleat ja lyhyet, ja ne oli vedetty taaksepäin paljastaen korkean otsan. Miehen sormet olivat pitkät, hoikat ja hyvin hoidetut. En nähnyt miehen silmien väriä, mutta hänen tummat ripsensä heittivät sinertävän varjon hänen korkeille poskipäilleen.

– Olisiko tähän mahdollista saada toisenlaista hihnaa?

Miehen ääni oli matala. Se kehräsi korviini pehmeänä ja viettelevänä ja näin, että äänellä oli sama vaikutus myyjään.

– Samantien, mies jatkoi nostaen katseensa kellosta, joka oli hänen  kädessään. – Mikäli tähän on mahdollisuus saada leveä, nahkainen hihna tämän kultaisen tilalle, niin…
– Tuota, hetki…myyjä takelteli voimatta irrottaa katsettaan miehestä. – Minä käyn kysymässä kellosepältä. Jos te…
– Minä odotan.

Miehen katse seurasi takahuoneeseen poistuvaa myyjää. Huomasin miehen pidättävän hengitystään hänen ottaessaan muutaman kellon käteensä ja pistäessään ne taskuunsa. Seurasin miehen nopeiden sormien työskentelyä. Aikaa kului vain pari sekuntia ja tiski oli tyhjä kelloista. Mies kääntyi ympäri ja lähti liikkeestä.
Vasta silloin huomasin itsekin pidättäneeni hengitystäni. Päästin ilman valumaan hitaasti huulieni raosta, ja samassa kuuma aalto ravisutti minua ja sai minut hikoilemaan. Miehen viileän vartalon vaikutus lakkasi, ohut kesämekkoni liimaantui uudestaan, entistä tiukemmin ihooni ja tunsin itsepintaisten hikinorojen putoavan niskakuopastani selkärankaa pitkin kohti pakaroita.
Katsoin olkani yli. Mies oli kadonnut. En halunnut jäädä paikalle, en nähdä myyjän ilmettä hänen huomatessaan miehen varastaneen kellot, joten lähdin.

...jatkuu...

- SusuPetal