Hömppä-sanaa ei aina liitetä elokuviin, ei edes romanttisiin komedioihin. Julkaisin omalla blogillani listan tusinasta suosikkielokuvastani, jotka jotenkin - paria lukuunottamatta - liittyvät tähän naisviihteen elokuvalliseen vastineeseen. Toivottavasti lista laajenee täällä. Jos innostutte, niin kertokaa omista suosikeistanne kommenteissa, mielellään lyhyen perustelun keralla. Ilmoitetuista saamme kokoon hyvän listan, jolta voi poimia vinkkejä omiin elokuvailtoihinsa.

Tässä omia suosikkejani, lista ei suinkaan ole täydellinen.

1. Notting Hill (1999) - kirjakauppias päähenkilönä on kiinnostava ratkaisu ja sitä paitsi Hugh Grantin kämppäkaveria esittävä Rhys Ifans on leffassa aivan verraton.

2. Rakkautta vain (Love Actually, 2003) - joululeffa, jossa monien henkilöiden joukossa Colin Firthin esittämän kirjailijan kosinta itkettää ja naurattaa samaan aikaan.

3. Rakkauden riivaamat (Possession, 2002) - kaksi aikatasoa, jossa nykyajan kirjallisuudentutkijat tutkivat 1800-luvun runoilijan elämää.

4. Rakastunut Shakespeare (Shakespeare in Love, 1998) - Gwyneth Paltrow on suosikkejani ja tässä elokuvassa erinomainen kuten myös Rakkauden riivaamissa. Tämä ei tietenkään ole romanttinen komedia, vaikka sisältää rakkautta ja komediaa.

5. Vastustamaton Martha (Martha, Meet Frank, Daniel and Laurence, 1998) - Joseph Fiennes on hyvä paitsi Shakespearena myös sänkipartaisena nykylontoolaisena, joka löytää elämänsä naisen, Marthan - kuten myös kaksi hänen ystäväänsä.

6. Hotelli Firenzessä (A Room With a View, 1985) - kun on nähnyt tämän kerran, ei voi unohtaa Simon Callow'n esittämän pastorin vetämää miesten alastonjuoksua lammen ympäri eikä Maggie Smithin roolisuoritusta vanhapiikaesiliinana. Romanttinen epookkifilmi, jossa on terävää ja moni-ilmeisrä dialogia.

7. Neljät häät ja yhdet hautajaiset (Four Weddings and A Funeral, 1994) - Hugh Grant ja Simon Callow jälleen kerran. John Hannahin lausuma W. H. Audenin Funeral Blues on takuuvarma itkettäjä kaiken naurunulvonnan ja romanttisten sotkujen keskellä.

8. Rakastutaan (Falling in Love, 1984) - Meryl Streep ja Robert De Niro ovat uskottavia rooleissaan ja jollain tavalla myös elokuvan tarina on uskottava parin tapaamistavan epäuskottavuudesta huolimatta.

9. Katupeilin takana (1946) - kotimaisessa romanttisessa komediassa kolme eri-ikäistä pariskuntaa löytää onnen.

10. Loma Roomassa (Roman Holiday, 1953) - romanttisten komedioiden helmiä.

11. Skandaalihäät (The Philadelphia Story, 1940) - hauska, huikea dialogi, Katharine Hepburn, Cary Grant ja James Stewart.

12. Sinulle on postia (You´ve Got Mail, 1998) - Tom Hanks on symppis ylipäänsä ja sitä paitsi tämä lista alkoi kirjakauppiaasta, joten lopetetaan se myös kirjakauppiaisiin.

Lisäksi kommenteissa mainitsin

13. Sattumalta (Serendipity, 2001) - toisistaan kiinnostunut pari heittää yhteenmenon sattuman suomaan ja kirjoittaa puhelinnumeron kiertoon laittetavaan dollarin seteliin.
14. Green Card (1990) - voiko peiteavioliitto johtaa oikeaan onneen?
15. Ranskalainen suudelma (French Kiss, 1995) - miten Ranska ja ranskalainen mies muuttaa amerikkalaisen naisen, Kevin Klinen ihailijoille.
16. Kun Harry tapasi Sallyn (When Harry Met Sally, 1989) - fiksu, terävä ja hauska.


Timon oma lista löytyy täältä.