Matleena-papin tarina Pappia kyydissä -kirjasta jatkuu tässä romaanissa. Hän hankkiutuu eroryhmään käsitelläkseen tuntemuksiaan, mutta ryhmä ei oikein tunnu siltä kuin pitäisi… Ryhmän ansiosta, oikeastaan siinä sivussa, hän tapaa kuitenkin Pyryn, upean nuoremman miehen ja rakastuu. Tätä eivät ymmärrä edes lähimmät ystävät saati sitten muut. Pyryn vanhemmat ovat varsin originelleja omalla tavallaan, eikä tästäkään Matleenalle hyvää seuraa.

Myös ammatissaan hän kokee ongelmia ja hankaluuksia. Kirkon ja seurakuntalaistenkin mielipiteet mm. kirkkokahveista ja muista pienistä asioista saavat suhteettomat mitat ja Matleenaa suorastaan kehotetaan pysymään ruodussa. Kun hän vielä näyttää hyväksyvän samaa sukupuolta olevien liiton, on kirkollinenkin mitta jo lähes täysi. Matleena epäilee itsekin kelvollisuuttaan sekä pappina että äitinä. Pitäisikö hänen palata tiukkapipoisen Auliksen luo vaikkapa vain lasten takia? Arjen pyörittäminen vanhassa kodissa ja asuminen itse toisaalla käy raskaaksi ja hankalaksi. Paheksuntaa tuntuu olevan ilmassa joka puolella.

Kirjoittaja pureutuu mainiosti nykykirkon sisäisiin ongelmiin sivuten useitakin kiisteltyjä aiheita. Tekee mieli kysyä, kuka on paraskin tuomitsemaan ja kuka elää kuten opettaa… Kaksinaismoraali rehottaa kaikkialla. Matleenasta itsestään jää päällimmäisenä kuitenkin mieleen hieman päättämätön nainen, joka on ollut muiden johdateltavissa ja määräiltävissä — hänen on edelleenkin vaikea tehdä edes pieniä ratkaisevia päätöksiä. Mutta Matleenakin miettii ja kasvaa ihmisenä, koettelemustensa kautta…

Kirja on viihdekirjallisuutta parhaasta päästä. Ei ehkä kovin kepeä ja hauska, vaikka itseäni ainakin muutama ironinen tilanne huvitti nauruun asti. Ajankohtaisia asioita puidaan ja ajattelemisen aihetta on tarjolla itse kullekin; nainen jättää lapset ja miehen, oma kutsumus, seurakuntalaisten sekä muun ympäristön ja kotiväen asettamat paineet jne. Suosittelen kaikille, jotka kuvittelevat kirkollisten piirien olevan aina esimerkillisiä ja oikeassa, toki myös jokaiselle hyvän viihteen ystävälle. Jatkoa tarinaan on taatusti tulossa, sellaiseen tilanteeseen kirjailija on päähenkilönsä saattanut.

- Polgara (julkaistu alun perin Kirjavinkeissä)